Індустрія гостинності є однією із найдинамічніших галузей світової економіки, що стрімко розвивається, незважаючи на соціально-економічні потрясіння, а відповідно вимагає високого рівня професійної підготовки кадрів.

Результатами навчання за цими освітніми програмами є здатність організовувати процес обслуговування в готельних та ресторанних підприємствах та санаторно-курортних комплексах, вільне володіння кількома іноземними мовами, володіння сучасними інформаційними та комунікаційними технологіями. Тому саме технологічний профіль навчального закладу може задовольнити освітні потреби сьогодення.

Освітня програма передбачає стажування в закордонних готельно- ресторанних закладах (Німеччина, Туреччина, Болгарія та ін.). Програма дає можливість отримання подвійного диплому в рамках чинних угод про співпрацю університету з провідними зарубіжними закладами освіти.

Поглиблення занань за освітньою програмою «Готельно-ресторанна справа» на другому магістерському рівні освіти дозволяє підготувати соціально мобільних, конкурентоспроможнихпрофесіоналів для організації сервісної та виробничо-технологічної діяльності суб’єктів готельного та ресторанного бізнесу як увітчизняних, так і в закордонних готельно-ресторанних закладах. Фахівці готуються для організаційно-управлінської, господарської, комерційної, інвестиційної та науково-дослідної діяльності у сфері ресторанного господарства, готельного господарства та виставкової діяльності.

Освітня програма передбачає стажування в закордонних готельно-ресторанних закладах (Німеччина, Туреччина, Болгарія та ін.). Окремі дисципліни програми можуть викладатися англійською мовою.

Інформація про випускову кафедру

Випусковою кафедрою, яка здійснює підготовку фахівців зі спеціальності є кафедра туризму та готельно-ресторанної справи. Якщо Ви бажаєте отримати більш детальну інформацію про спеціальність, познайомитися із викладацьким колективом та ознайомитися із іншою інформацією  відвідайте офіційний сайт кафедри перейшовши за посиланням (натисніть на зображення) або відвідайте офіційну Facebook сторінку.

Що я буду вивчати?

До освітнього процесу залучаються провідні вітчизняні та зарубіжні фахівці-практики готельної індустрії та ресторатори, що проводять лекції, семінари та тренінги на базі лабораторій кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ. Теоретична підготовка базується на таких освітніх компонентах:

  • Інформаційні системи в готельно-ресторанному господарстві
  • Харчова хімія
  • Туристсько-рекреаційне країнознавство
  • Санітарія, гігієна та мікробіологія
  • Організація ресторанного господарства
  • Товарознавство
  • Організація готельного господарства
  • Технологія продукції ресторанного господарства
  • Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства
  • Інженерне обладнання будівель готельно-ресторанного господарства
  • Підприємницьке право в готельно-ресторанному господарстві
  • Економіка підприємства в готельно-ресторанному господарстві
  • Управління якістю продукції і послуг в готельно-ресторанному господарстві
  • Менеджмент в готельно-ресторанному господарстві
  • Маркетинг в готельно-ресторанному господарстві

До освітнього процесу залучаються провідні вітчизняні та зарубіжні фахівці-практики готельної індустрії та ресторатори, що проводять лекції, семінари та тренінги на базі лабораторій кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ. Теоретична підготовка базується на таких освітніх компонентах:

  • Бізнес-планування в туризмі та готельно-ресторанному бізнесі
  • Інноваційні технології у готельно-ресторанному бізнесі
  • Івент-менеджмент в туризмі та готельно-ресторанному бізнесі
  • Стратегічний маркетинг в туризмі та готельно-ресторанному бізнесі
  • Управління якістю послуг в туризмі та готельно-ресторанному бізнесі
  • Міжнародний туристичний та готельно-ресторанний бізнес
  • Управління проектами в туризмі та готельно-ресторанному бізнесі
Де я зможу працювати?

Бакалаври з готельно-ресторанної справи можуть працювати у сфері готельно-ресторанного бізнесу директорами, управляючими топ-менеджерами, менеджерами, адміністраторами, керівниками різноманітних відділів туристичного комплексу, таких як готельне господарство, ресторанна справа, транспортне обслуговування туристів (авіаційні, залізничні та інші траспортні компанії) тощо. Основні посади, на яких можна працювати після закінчення навчання:

  • Керівники виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства, готелях та інших місцях розміщення
  • Керівники малих підприємств-готелів та закладів ресторанного господарства
  • Менеджери (управителі) в торгівлі, готелях та закладах ресторанного господарства
  • Менеджери (управителі) в готелях та інших місцях розміщення
  • Менеджери (управителі) в закладах ресторанного господарства
  • Менеджери (управителі) в ресторанах
  • Професіонали в галузі туризму, готельної, ресторанної та санаторно-курортної справи
  • Професіонали в галузі готельної та ресторанної справи
  • Професіонали із готельної та ресторанної справи
  • Професіонали в галузі санаторно-курортної справи
  • Керівники підприємств, установ та організацій;
  • Керівні робітники апарату місцевих органів державної влади
  • Керівники підрозділів у сфері культури, відпочинку та спорту
  • Керівники інших малих підприємств без апарату управління
  • Менеджери (управителі) в готелях та інших місцях розміщення
  • Менеджери (управителі) в закладах ресторанного господарства
  • Менеджер (управитель) кафе (бару, їдальні)
  • Викладачі університетів і вищих навчальних закладів
  • Наукові співробітники (туризмологія, екскурсознавство
  • Професіонали в галузі туризму, готельної, ресторанної та санаторно-курортної справи
  • Професіонали в галузі готельної та ресторанної справи
  • Професіонали в галузі санаторнокурортної справи
  • Інші фахівці в галузі управління
Основні задачі, які зможе вирішувати випускник в майбутньому

Професійні навички випускників спеціальності грунтуються на  здатності розв’язання складної спеціалізованої задачі або практичної проблеми у діяльності суб’єктів готельного і ресторанного бізнесу, що передбачає застосування теорій та методів готельно-ресторанної справи і характеризується комплексністю та невизначеністю умов.

Розв’язання складної задачі або проблеми в сфері готельного та ресторанного бізнесу, що потребує здійснення досліджень та/або інновацій і характеризується комплексністю і невизначеністю умов.