Підготовка за даною освітньою програмою проводиться лише за першим освітнім рівнем “Бакалаавр”.

Сучасний ресторанний бізнес потребує висококваліфікованих фахівців, які володіють комплексом організаційно-технологічних, дослідницько-інноваційних та маркетингових методів, методик і технологій для підвищення ефективності функціонування і стратегічного розвитку закладів ресторанного господарства, здатних вирішувати технологічні задачі, здійснювати інноваційну діяльність, креативно мислити, постійно поновлювати знання, опановувати передовий досвід.озробка новітніх технологій харчової продукції, створення раціонів харчування осіб, що знаходяться в екстремальних умовах (військові, альпіністи, космонавти та інші) є прерогативою фахівців-технологів.

Інформація про випускову кафедру

Випусковою кафедрою, яка здійснює підготовку фахівців зі спеціальності Харчові технології за освітньо-професійною програмою «Технології в ресторанному господарстві», є кафедра туризму та готельно-ресторанної справи. Якщо Ви бажаєте отримати більш детальну інформацію про спеціальність, познайомитися із викладацьким колективом та ознайомитися із іншою інформацією  відвідайте офіційний сайт кафедри перейшовши за посиланням (натисніть на зображення) або відвідайте офіційну Facebook сторінку.

Що я буду вивчати?

Для студентів основний акцент при вивченні робиться на практичних аспектах. Заняття проводять професіонали-практики, фахівці з ресторанного консалтингу, готельного бізнесу. Проводяться семінари і тренінги викладачів з ЗВО інших країн, а також відомих рестораторів і готельєрів України та світу. Теоретична підготовка базується на таких складових:

  • Хімічні основи харчових технологій
  • Інформаційні системи в готельно-ресторанному господарстві
  • Санітарія, гігієна та мікробіологія
  • Процеси і апарати харчових виробництв
  • Товарознавство
  • Організація виробництва і обслуговування в ресторанному господарстві
  • Технологія продукції ресторанного господарства
  • Економіка підприємств ресторанного господарства
  • Торговельно- технологічне устаткування закладів ресторанного господарства
  • Управління якістю в ресторанному господарстві
  • Маркетинг в ресторанному господарстві
  • Менеджмент в ресторанному господарстві
  • Бухгалтерський облік та аналіз діяльності підприємств ресторанного
    господарства
Де я зможу працювати?

Фахівці з технологій харчування у ресторанному господарстві можуть обіймати такі посади як:

  • керівник ресторану (закладу ресторанного господарства), ресторатор
  • завідувач виробництва або виробничого цеху закладу ресторанного господарства
  • завідувач технологічної харчової лабораторії
  • технолог закладу ресторанного господарства, шеф-кухар, су-шеф, бренд-шеф, шеф-кондитер, шеф-бармен, шоколатьє, бариста
  • менеджер закладу ресторанного господарства
  • дегустатор харчової продукції
  • спеціаліст зі створення і впровадження страв авторської кухні
  • консультант з якості та безпеки ресторанної продукції
  • організатор ресторанної діяльності
  • лаборант та технік  хімічних та фізичних дослідженнь
Основні задачі, які зможе вирішувати випускник в майбутньому

Після завершення навчання випускники здатні кваліфіковано і ефективно орієнтуватися у виробничо-комерційній діяльності закладу ресторанного господарства; досконало виконувати завдання, пов’язані з забезпеченням раціональної організації технологічних процесів виробництва ресторанної продукції з урахуванням особливостей контингенту споживачів, високої культури обслуговування, впроваджувати рецептури та технології виробництва сучасної ресторанної продукції, проводити санітарно-гігієнічний контроль за якістю як сировини і напівфабрикатів, так і різноманітної готової кулінарної та кондитерської продукції, приймати нестандартні оригінальні управлінські рішення, спрямовані на ефективне забезпечення процесу виробництва і реалізації конкурентоздатної ресторанної продукції та послуг, проводити проектування нових та реконструювання діючих закладів ресторанного господарства, а також професійно здійснювати авторський нагляд за реалізацією проектних та інших рішень.