Спеціальність «Харчові технології» передбачає підготовку освітньо-професійних кадрів, з урахуванням особливостей організації та керуванням виробництвом, основних понять і принципів проектування та функціонування підприємств харчової промисловості, системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів, сутності та параметрів технологічних процесів виробництва харчових продуктів, принципів розроблення нових та удосконалення існуючих харчових технологій, правил застосування чинної законодавчої і нормативної бази.

Освітньо-професійна програма орієнтована на підготовку фахівців, які мають володіти: комплексом організаційно-технологічних, дослідницько інноваційних та маркетингових методів, методик і технологій для підвищення ефективності функціонування і стратегічного розвитку підприємств харчової і переробної промисловості.

Інформація про випускову кафедру

Підготовка здійснюється на кафедрі харчових технологій. Якщо Ви бажаєте отримати більш детальну інформацію про спеціальність, познайомитися із викладацьким колективом та ознайомитися із іншою інформацією  відвідайте офіційний сайт кафедри перейшовши за посиланням (натисніть на зображення) або відвідайте офіційну Facebook сторінку.

Що я буду вивчати?
  • Хімічні основи харчових технологій
  • Технічна мікробіологія
  • Безпечність продовольчої сировини та харчових продуктів
  • Інформаційні технології в інженерних розрахунках галузі
  • Процеси і апарати харчових виробництв
  • Менеджмент, економіка та організація діяльності харчової промисловості
  • Технології харчових продуктів
  • Технологія солоду, пива та безалкогольних напоїв
  • Мікробіологія галузі
  • Технологія спирту та лікеро-горілчаних виробів
  • Проектування підприємств галузі з основами САПР
  • Технологія вина
  • Науково-практичні основи в технологіях галузі
  • Інноваційні технології продуктів бродіння і виноробства
  • Фізико-хімічні методи дослідження якості харчових продуктів
  • Перспективні технологічні процеси в бродильній промисловості
  • Експертиза харчових продуктів
  • Дослідницький практикум за вибором
  • Оптимізація технологічних процесів виробництва продуктів бродіння і виноробства
  • Біотехнологічні процеси у технології продуктів бродіння і виноробства
  • Технології продуктів бродіння функціонального призначення
Де я зможу працювати?
  • Фахівець в галузі харчової та переробної промисловості;
  • Керівник виробничих підрозділів у закладах харчової промисловості;
  • Керівник підприємств, установ та організацій;
  • Завідувач (начальник) відділу (науково-дослідного, конструкторського, проектного та ін.)
  • Начальник (інші керівники) та майстер виробничих дільниць (підрозділів) у промисловості;
  • Начальник (завідувач) науково-дослідних підрозділів та підрозділів з науково-технічної підготовки виробництва та інші керівники;
  • Інженер-технолог.
  • Фахівець в галузі харчової та переробної промисловості;
  • Головні фахівці – керівники та технічні керівники виробничих підрозділів у промисловості;
  • Керівник підприємств, установ та організацій;
  • Завідувач (начальник) відділу (науково-дослідного, конструкторського, проектного та ін.)
  • Начальник (інші керівники) та майстер виробничих дільниць (підрозділів) у промисловості;
  • Начальник (завідувач) науково-дослідних підрозділів та підрозділів з науково-технічної підготовки виробництва та інші керівники;
  • Інженер- технолог.
  • Викладач вищого навчального закладу.
Основні задачі, які зможе вирішувати випускник в майбутньому

Завдяки універсальності отриманої освіти випускники після завершення навчання можуть обіймати управлінські посади на підприємствах харчової та переробної промисловості будь-якої форми власності з таких видів діяльності:

  • технологічної (головний технолог, інженер-технолог, керівник виробничої лабораторії та лабораторії з контролю виробництва);
  • організаційної (головний фахівець, начальник управління, директор з виробництва, начальник чи майстер цеху, завідувач виробництвом, технічний керівник, начальник виробничого відділу, начальник відділу технічного контролю);
  • проектно-технологічної (інженер, старший інженер технологічних відділів проектних організацій, головний інженер проекту);
  • інженерно-дослідницької (інженер, старший лаборант, науковий співробітник, молодший науковий співробітник науково-дослідних лабораторій та установ).

Завдяки універсальності отриманої освіти випускники після завершення навчання можуть обіймати управлінські посади на підприємствах харчової та переробної промисловості будь-якої форми власності з таких видів діяльності:

  • технологічної (головний технолог, інженер-технолог, керівник виробничої лабораторії та лабораторії з контролю виробництва);
  • організаційної (головний фахівець, начальник управління, директор з виробництва, начальник чи майстер цеху, завідувач виробництвом, технічний керівник, начальник виробничого відділу, начальник відділу технічного контролю);
  • проектно-технологічної (інженер, старший інженер технологічних відділів проектних організацій, головний інженер проекту);
  • інженерно-дослідницької (інженер, старший лаборант, науковий співробітник, молодший науковий співробітник науково-дослідних лабораторій та установ).